Du er her

Bare én måned til Renholderens dag

Er du i gang med å plan­legge hvordan du kan gjøre stas på renholderne mandag 3. desember?
Av Trond Erik Hillestad
Publisert 05.11.2018 06:30

Renholderens dag markeres første mandag i hver desember og i 2018 faller dagen på 3. desember.

Dagen er innført for å vise fram renholderne og gjøre andre ansatte – og renholderne selv – bevisste på hvor viktig en renholder er. Det hele begynte i Norge, men har spredt seg til Finland og Sverige.

Enten du er renholds­leder, HR-leder, daglig leder eller noe annet, oppfordres alle landets virksom­heter til å finne på noe spesielt for – eller med – renholderne på sin egen arbeidsplass. Og om du bruker innleide renholdere, er grunnen kanskje ekstra stor til å vise dem at du setter pris på arbeidet de gjør?

Ros en renholder, synlig­gjør hvor viktige renholderne er på din arbeids­plass, kjøp inn t-skjorter, pynt med ballonger, arrangér stand med pullups i inngangs­partiet, lag bløtkake, arrangér pølsefest – eller finn på noe annet som er litt utenom det hverdagslige. I 2018 feires dagen for 18. gang i Norge.


Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på


Faktaboks

Renholderens dag

Tradisjonen startet ved renholds­avdelingen på Ullevål sykehus, da en under­søkelse viste at de ansatte følte de hadde et lavstatusyrke.

For å vise fram renholderne og gjøre andre ansatte – og renholderne selv – bevisste på hvor viktig en renholder er, ble Renholderens dag innført.

Tradisjonen med å ha en dag der renholderne får litt ekstra oppmerk­somhet har siden spredd seg til renholds­avdelinger og -bedrifter over hele landet.