Du er her

Er du klar til jul?

Da mener vi ikke om du har rengjort inni kjøkken­skapet hjemme, men om alt er klart til jobbens jule­avslutning. Er du usikker, ta Renholdsnytts 10-trinns test og få evig lykke.
Av Trond Erik Hillestad
Publisert 19.12.2014 06:00

Fei for egen dør med Renholdsnytts juletest! (Ill.foto av julenisse: Colourbox)

Feirer dere jula med brask og bram på jobben? Var alt klappet og klart i september? Eller avskyr dere jula?

Orden, renhold og hygiene er tingen!

Denne lille testen avslører hvor godt forberedt dere er til jule­avslutningen.


Forberedelse

  1. Personalavdelingen sendte ut skriftlig invitasjon om jule­avslutningen til alle ansatte i august.
  2. Sjefen min tipset meg om jule­avslutningen for noen uker siden.
  3. I går fikk jeg tilfeldigvis greie på jule­avslutningen av kollegaen min.


Julerenholdet

  1. Vi har rengjort på alle tenkelige plasser, inkludert ventilasjons­kanalene, over system­himlingen og inni dosisternen. Alle arealer og oppgaver var selvsagt forhånds­definerte i FDV-verktøyet vårt.
  2. Vi har til vanlig såpass orden i eget hus at vi slipper å ha noe eget julerenhold.
  3. Vi ga de innleide polakkene 20 euro rett i hånda, det er jo jul.


Julenissens ankomst

  1. Vi har ryddet ekstra godt og trippel­sjekket at julenissen ikke på noe som helst sted kan sitte fast etter skjegget.
  2. Jeg tror vi har strødd utenfor inngangs­partiet, slik at nissen ikke går på rattata.
  3. Julenissen er en magiker, han klarer seg uansett.


Kleskode

  1. Jeg har tatt på meg nystrøkne penklær, som selvfølgelig inneholder både rødt og hvitt.
  2. Oops, slipset/hårsløyfa fikk visst et par likørflekker under fjorårets julebord.
  3. Arbeidsuniformen er fin også til julebruk. Den er jo vasket på 90 grader.


Hygiene

  1. Vi har antibakteriell spray ved hver ende av matbordet, utenfor toalettene og ved askebegeret ute.
  2. Alt blir enklere med pappkrus og papp­tallerkner.
  3. Her kjører vi all oppvask på 50 grader, slik at glassene ikke blir hvite.


Taler

  1. Sjefen har forberedt en 5-minutters personlig takketale til hver eneste ansatt.
  2. De ansatte har på forhånd plukket ut tre medarbeidere som sjefen kan gi litt ekstra heder og ære.
  3. Sjefen slenger vel ut noen ord hvis han/hun blir full nok.


Julegaver

  1. Alle ansatte har med seg en liten gave som vi legger under juletreet, og alt var klart for en måned siden.
  2. Sjefen har fiksa en liten gave til alle og enhver.
  3. Julegaver hører barndommen til.


Julesanger

  1. Jeg har pugget tredjeverset av «Deilig er jorden».
  2. Jeg nynner noen ord her og der, men overlater allsangen til de andre.
  3. Julesanger kan virke eksluderende på andre kulturer, derfor har vi forbudt dem.


Opprydning

  1. Hver ansatt har på forhånd fått tildelt oppgaver, slik at alle ressurser kan utnyttes på ordinært effektivitets­nivå, dvs. 120 prosent.
  2. Vi bruker nettbrett og fordeler arbeids­oppgavene ad-hoc under opprydningen.
  3. Nå er det juleferie. Bordet rydder vi etter nyttår.


Juletreet og romjulen

  1. Vi har skrevet opp hvem som skal vanne treet og når. Selvsagt ikke på de røde dagene, vi vil ikke ha besøk av Arbeids­tilsynet.
  2. Sjefen stikker kanskje innom og vanner en gang før nyttår.
  3. Juletreet får stå uten vann til nålene faller av midt i januar, da er det lettere å bære det ut.

 


Er du tilstrekkelig julete?

Summér alle poengene. En 1-er gir 1 poeng, og så videre.

25-30 poeng: Jobb mer! Du tenker jul hele året, slikt gir råtten bunnlinje i regnskapene.

13-24 poeng: Du har et sunt forhold til jula og er brukbart forberedt på dens strabaser.

0-12 poeng: Du bør arrangere jul flere ganger i året, slik at du kan trene.

 

_________________________________________________________________

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

_________________________________________________________________

"