Paal1

Griseflaks med svineri

Om disse prøvene ble analysert på svinelabben, vet jeg ikke. Men uansett er det griseflaks at ikke flere er smittet – hvis vi i det hele tatt kan stole på disse tallene.

Publisert

Jeg trodde jeg hadde fått svineinfluensa, men en venn av meg kunne avkrefte dette og sa at jeg bare var en svin som var blitt forkjøla. Sånn er det kanskje med oss aller fleste. Jeg leste i Dagbladet at bare 5,3 prosent tester positivt på svineinfluensa – og da snakker vi om folk som testet seg fordi de trodde de hadde fått svineinfluensa. Om disse prøvene ble analysert på svinelabben, vet jeg ikke. Men uansett er det griseflaks at ikke flere er smittet – hvis vi i det hele tatt kan stole på disse tallene. For i følge Drammens Tidende har 60 prosent av de svineinfluensatestede i Buskerud testet positivt. Ingen høyere? Jo da! Trønderne har sluttet å gjennomføre tester fordi alle som blir testet hadde antydning til grynting – og det helt uten karsk innabords. Ved St. Olavs Hospital i Trondheim var 99 prosent av testene positive. Det er med andre ord i hvert fall noe som er positivt ved trøndere…

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

En skal kanskje ikke spøke med en pandemi som i skrivende stund har tatt livet av 19 mennesker i Norge. Noen hevder at svineinfluensaen er blitt hysteri, og viser til at det årlig er langt flere som dør av vanlig influensa. Forskjellen er at vi nå opplever at tilsynelatende helt friske mennesker blir en del av den dystre statistikken, i motsetning til ved vanlig influensa, hvor det i all hovedsak er eldre og syke som bukker under.

Det som likevel er positivt oppe i det hele, er at søkelyset på håndhygiene. Barn og voksne er blitt langt mer bevisste på å vaske seg på hendene. På barneavdelingen til Stavanger Universitetssykehus bruker det alltid å være innlagt flere barn med omgangssyke eller tarminfeksjon. Denne høsten har det knapt vært noen unge pasienter med omgangssyke eller tarminfeksjoner ved barneavdelingen på sykehuset. Legene og sykepleierne mener fokuset på hygiene i forbindelse med svineinfluensaen er grunnen. Barna har blitt mye flinkere å vaske seg på hendene, uttalte sier avdelingssykepleier ved barneavdelingen, Heidi Utvik til TV2nyhetene.no. Hun forteller at det allerede like etter sommeren ble en merkbar nedgang og at de utover høsten har hatt mange færre pasienter med omgangssyke. Det er håndhygienen som er det viktigste for å forebygge smitte og hun sier at skoler og barnehager har vært eksemplariske i å lære barn håndhygiene. Aldri så galt at det ikke er godt for noe!

Powered by Labrador CMS