Du er her

Mørke historier blir pensum

Bare én uke etter at Arbeidsmands­forbundet lanserte boka «Det mørke arbeidslivet» er den blitt pensum hos AOFs fagskole i HMS over hele landet.
Av Trond Erik Hillestad
Publisert 30.08.2017 12:51

Boka handler om en virkelighet som få kjenner – om menneske­handel, arbeidsmiljø­kriminalitet og sosial dumping. Flere av eksemplene er hentet fra renholds­bransjen.

Torgrim Kokaas, fagansvarlig for helse, miljø og sikkerhet (HMS) hos AOF Norge, kommenterer boka slik:

– Jeg gleda meg veldig til at den skulle komme, og hadde store forventninger. De er oppfylt. Det skal mye til før jeg blir frelst, men det er jeg nå. Jeg vil anbefale boka på det varmeste. Boka viser hvor omfattende og alvorlig problemet med arbeidslivs­kriminalitet er, sier han til tidsskriftet FriFagbevegelse.

Han mener temaene går rett inn i HMS-problematikken:

– Det er jo ikke bare sosial dumping med lønn som foregår. Det er dårlige arbeids­vilkår som kan føre til skader og døds­ulykker, sier han.

Kilder:

«Det mørke arbeidslivet» blir pensum på fagskolen i HMS hos AOF, http://frifagbevegelse.no/arbeidsmanden/det-morke-arbeidslivet-blir-pensum-pa-fagskolen-i-hms-hos-aof-6.158.483438.d3bfa5aec9

«Det mørke arbeidslivet» blir pensum på fagskolen i HMS hos AOF, http://arbeidsmandsforbundet.no/det-morke-arbeidslivet-blir-pensum-pa-fagskolen-i-hms-hos-aof/

Les også:

Mørke historier fra virkeligheten (kort omtale av Renholdsnytt.no før lanseringen), http://renholdsnytt.no/m%C3%B8rke-historier-fra-virkeligheten


Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på