Årets Kock Thomas Sjøgren

Årets kokk i Sverige

Thomas Sjögren, som til daglig arbeider på Swedish Taste i Göteborg, er Årets Kock i Sverige. Han vant konkurransen foran Daniel Engellau og Saori Ichihara.

Publisert

Thomas Sjögren er Årets Kock i Sverige. (Foto: Årets Kock).

Sveriges største kokkekonkurranse ble arrangert i begynnelsen av februar.

Sjögren importerte den stjernespekkede juryen med fem retter av fisk og skalldyr; lettbakt Aurolax og høvlet sjampinjong med en krem av sprøstekt kylling-skinn, tartar av hummer med ingefær, sprø artisjokk og tørkede blåbær. Kamskjell i sin egen saft med hvitløk, brynt smør og sitron, blåskjell med selleri, fennikel og eple, og til slutt en hakket og lett syltet sild med røkte poteter, pepperrot og rå løk.

I jurybegrunnelsen heter det blant annet: «Godt balanserte sjømatkomposisjoner og stor respekt for de viktigste råvarene. En bra komponert lammerett der vinneren håndterte den viktigste råvaren på beste mulige måte og med personlig preg».

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS