Du er her

Nytt og smart for avfalls­håndtering

Har du som nyttårs­forsett å bidra til et bedre miljø? Og samtidig spare tid, plass, penger og energi?
Av Trond Erik Hillestad
Publisert 27.01.2020 15:34

Du finner flere tips i NGs guide for avfalls­løsninger (Foto: Norsk Gjen­vinning)
Du finner flere tips i NGs guide for avfalls­løsninger (Foto: Norsk Gjen­vinning)

Det er fullt mulig. Det mener iallfall Norsk Gjen­vinning, som i en blogg gir råd om hvordan nye produkter kan hjelpe deg langs veien.

  1. Smarte komprimatorer. Har virksom­heten store avfalls­volum, kan det være stort potensial i å ta i bruk smarte avfalls­komprimatorer som gir deg informasjon om fyllings­grad i sanntid og beskjed om tømme­behov, og som benytter erfarings­baserte data for å gjøre avfalls­håndteringen enda mer effektiv.
    Løfte­vendere gjør jobben for med­arbeiderne dine både tryggere og enklere, mens en vekt­funksjon registrerer hvor mye hver bruker kaster. Da har du mulighet til å fordele kostnader til den enkelte leie­taker basert på avfalls­volum i kilo.
  2. Investér i en glassknuser. Jobber du i en virksomhet der det oppstår mye glassavfall, er slike en god investering. De minste glass­knuserne kan settes oppå eller under disken. Volument på glass kan reduseres med inntil 80 prosent.
  3. Vippe­containere. Du kan redusere kostnader ved å ta i bruk vippe­containere for gaffel­truck. De har dobbelt så stor kapasitet som tradi­sjonelle containere på til­svarende gulvflate, ifølge Norsk Gjenvinning.

Kilde: Avfallshåndtering i 2020: På tide å bli enda smartere?
https://blogg.norskgjenvinning.no/avfallshandtering-i-2020-pa-tide-a-bli-enda-smartere

 


 

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på