Sca tørkepapir

Papir er best

En nylig utført undersøkelse ved Universitetet i Westminster viser at bruk av lufttørker får bakteriene til å florere. De bør unngås på steder der god håndhygiene er viktig, som restauranter, sykehus og barnehager.

Publisert

- Resultatene fra undersøkelsen viser at bruk av lufttørkere bør vurderes nøye på steder der god hygiene er svært viktig, som sykehus, klinikker, skoler, kjøkken og pleiehjem, sier Keith Redway, senior akademiker på avdeling for biovitenskap, Universitetet i Westminster. Redway er også en av forskerne som står bak studien.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Undersøkelsen viste at:

  • Antallet bakterier på hendene økte med bruk av lufttørker (194 % på fingertuppene, 254 % på håndflatene)
  • Bakterier kan spres opp til 0,25 m fra tradisjonelle lufttørkere og inntil 2 meter med nyere tørkere med "jet-motorer".
  • Antallet bakterier reduseres betraktelig med bruk av papirhåndklær (76 % på fingertuppene, 77 % på håndflatene)

Dårlig alternativ for de hygienebevisste

For hoteller og restauranter har lufttørkere i mange år vært et naturlig valg på toalettene. Undersøkelsen viser at dette bør revurderes.

Bakterier som forårsaker oppkast og diaré spres enkelt gjennom luften. Dermed kan gjester som besøker for eksempel restauranter smittes av bakterier og virus, bare ved å oppholde seg i toalettrom der andre har tørket hendene. Gjester kan derfor ende opp med å bli syke etter hotell- og restaurantbesøk, og tro de har blitt matforgiftet. I realiteten er det dårlig håndhygiene på grunn av lufttørkere som har gjort dem dårlige, mens restauranten eller hotellet feilaktig ender opp som skyllebukk.

Papir er beste løsning

Hygiene-eksperter legger vekt på at papir er den beste løsningen hvis hygienen skal være på topp, noe som også understøttes av undersøkelsen fra Westminster. Folkehelseinstituttet har i flere år vært opptatt av å fremme god håndhygiene, og mener at smitte kan reduseres betraktelig dersom det vies oppmerksomhet til hygienefremmende tiltak.

- Vi er opptatt av at hoteller og restauranter skal ha tilgang til de mest hygieniske alternativene og har utviklet dispenserløsninger der man slipper å komme i kontakt med noe annet enn papiret man selv benytter, sier Line Pedersen, produkt- og markedssjef i SCA.

Kilde: Pressemelding fra SCA

Powered by Labrador CMS