Du er her

Råd kan gjøre rygg­pasienter redde

Fysio­tera­peuter som gir råd til pasienter med rygg­smerter om hva de bør gjøre og ikke gjøre, kan gjøre pasientene redde for å bevege seg.
Av Trond Erik Hillestad
Publisert 06.08.2019 14:48

Det melder bladet Fysioterapeuten.

- Altfor mange pasienter med ukompliserte rygg­problemer er redde for at rygg­smertene ikke går over av seg selv. Hvis fysio­terapeuter over­dramatiserer rygg­problemet og setter opp regler for hva pasienten kan og ikke kan gjøre, får de feilaktig inntrykk av de må passe på ryggen, og at den ikke tåler belastning, mener fysio­terapeut og rygg­forsker Kieran O’Sullivan.

Han mener pasientene kan bli enda mer redde for å bruke ryggen av å bli henvist til MR, om det ikke er noen røde flagg.

- Alle får vondt i ryggen, det er en helt naturlig del av et vanlig liv at det kan være perioder med smerter eller andre symptomer. Med mindre det er røde flagg som man må ta hensyn til, går smertene over igjen. Om de ikke forsvinner, kan fysio­terapeuter hjelpe pasientene med å takle dem. Stort sett ingen kommer gjennom livet uten å ha opplevd rygg­smerter, sier forskeren.

Kilde: Råd kan gjøre ryggsmertepasienter redde
https://fysioterapeuten.no/Aktuelt/Nyheter/Raad-kan-gjoere-ryggsmertepasienter-redde


Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på