Du er her

Renser luft og suger støv

Kärchers luft­renser AF 100 skal klare å samle opptil 99,98 prosent av luft­bårne partikler i et 100 kvadrat­meter stort rom.
Av Trond Erik Hillestad
Publisert 19.06.2018 06:06

– og det på 20 minutter.

Mange steder i yrkeslivet, skriver Kärcher i en presse­melding, er det viktig at luften er ren og fri for bakterier, som i kontor­bygg, offentlige institusjoner, helse­relaterte bygg, hoteller og restauranter.

Avhengig av hvilket filter som brukes – du kan velge mellom fem ulike, spesialiserte filtre med aktiv karbon og HEPA-teknologi – kan luften renses for blant annet lukt, allergener som støvmidd og pollen, finstøv, bakterier og dessuten flyktige for­bindelser i gassform (VOC).

Det kreves ingen spesiell ekspertise for å bruke luft­renseren. Sett inn det ønskede filteret i par på forside og bakside, plugg inn støpslet og slå på. En laser­sensor inni overvåker graden av luft­forurensning og – i automatisk modus – justerer den rense­graden kontinuerlig.

Luften sirkulerer gjennom filtrene og blåses ren ut i omgivelsene. I mot­setning til en ventilator, kan luft­strømmen knapt merkes.

AF 100 er rundt 70 cm høy og har et fot­avtrykk på 38x38 cm. Den har små ruller under, som gjør den lett flyttbar.

Kilde: Pressemeldingen «Clean room air improves the quality of life» fra Kärcher


Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på