Du er her

Renser luften

Kärcher har utviklet luft­rensere med plasma­teknologi som skal destruere 99,98 prosent av alle skadelige stoffer som f.eks. bakterier, virus, VOC og pollen.
Av Trond Erik Hillestad
Publisert 26.03.2019 14:46

Det finnes en rekke produkter og løsninger på markedet som kan forbedre inne­klimaet både på arbeids­plassen og hjemme. Blant det nye og spennende på markedet er luft­rensere med plasma­teknologi som skal fjerne bakterier og rense luften. Ved å bedre luft­kvaliteten kan man øke trivsel og forebygge flere vanlige helseplager både på arbeids­plassen og hjemme, melder Kärcher i en presse­melding.

Selskapet har utviklet luft­rensere som nylig er lansert i Norden, og tilbys til både bedrifter og private forbrukere.

I et pilot­prosjekt med en av sine eksisterende bedrifts­kunder testes luftrensere ut i blant annet kontor­landskap, møterom og trimrom. Kunden er en stor offentlig etat i Oslo.

Kärcher melder også at selv om forurensingen i utgangs­punktet er størst utendørs, utsettes vi for mye luft­forurensing også inne. Moderne bygninger er svært godt isolert, men det kan være over­raskende dårlig inneklima som følge av bl.a. liten luft­veksling. Forurensende ventilasjons­anlegg eller for høy inne­temperatur påvirker også luft­kvaliteten negativt.

Luften innen­dørs kan inne­holde bl.a. støv, pollen, bakterier og virus. Mange er sensitive for lukt fra blomster, stearin- og duftlys, hygiene­produkter som deodoranter, parfyme, hudkrem, sjampo et.c.

Renholds­produkter kan inneholde stoffer med sterke lukter. Avgassinger fra materialer kan danne kjemiske reaksjoner i luften som kan gi betennelse og irritasjon i luftveier og slimhinner. I tillegg kan fukt gi grobunn for mugg, sopp, bakterier og mikro­organismer som kan gi eller forverre astma og allergi. Gardiner, tepper og rot er typiske støv­samlere, og har man husdyr bidrar det til at det støver mer.

Potensielt kan luft­renserne også bidra til å redusere renholds­kostnadene, siden støvet samles og brennes opp inne i maskinen.

Kilde: Konsentrasjonsvansker eller hodepine? Det kan skyldes dårlig inneklima, http://www.mynewsdesk.com/no/kaercher-as/news/konsentrasjonsvansker-eller-hodepine-det-kan-skyldes-daarlig-inneklima-357698


Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på