Du er her

Sier opp ansatte før anbud er avklart

FriFagbevegelse kritiserer Vy-selskapet Trafikk­service for å si opp 23 renholdere før et anbud om å rengjøre tog er avklart.
Av Trond Erik Hillestad
Publisert 03.02.2020 13:58

NSB Trafikk­service kan fortsatt vinne anbudet om å vaske tog for svenske SJ. Likevel har de sendt oppsigelse til de ansatte, skriver LO-organet FriFagbevegelse (FF).

Oppsigelsen kommer etter at anbudet på «Trafikkpakke nord» ble vunnet av det svenske tog­selskapet SJ i konkurranse med blant annet Vy. Fra 7. juni 2020 skal jernbane­strekninger i Nord- og Midt-Norge driftes av SJ.

Hvem som får anbudet på renholdet hos SJ er imidlertid ikke avklart. Hvis det blir et annet selskap enn NSB Trafikk­service, vil det ikke være noen arbeids­oppgaver å tilby de ansatte etter denne datoen.

Norsk Jernbane­forbund (NJF) varsler at de kommer til å kreve virksomhets­overdragelse for de aktuelle ansatte. De 23 det gjelder, er i dag ansatt på strekningene som skal driftes av SJ. NFJ mener at NSB Trafikk­service har sagt opp de 23 ansatte uten å ta hensyn til om det finnes ansatte på andre strekninger som har kortere ansiennitet.

NSB Trafikk­service opplyser til FF at oppsigelsene vil bli trukket dersom Trafikk­service vinner kontrakten med SJ.

Kilde: Togrenholder Wenche har fått sparken rett før svenskene tar over på norske skinner
https://frifagbevegelse.no/njfmagasinet/togrenholder-wenche-har-fatt-sparken-rett-for-svenskene-tar-over-pa-norske-skinner-6.158.676097.e1824812ef


Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på


 

Faktaboks

NSB Trafikk­service

er Norges største togrenholds­selskap. Det har ca. 270 ansatte fordelt på 23 baser. Selskapet er eid av Vygruppen AS.