Straffer sjefen med sykmelding

En svensk studie viser hvordan en del medarbeidere sykmelder seg for å straffe sjefen når de føler seg urettferdig behandlet.

Publisert

Det er altså en dokumenterbar sammenheng mellom sykefravær og konfliktnivå på jobben, skriver Business.dk. Svenske Senter for konfliktløsning har undersøkt menn og kvinners sykefravær sett i sammenheng med konfliktnivået på arbeidsplassen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Det er typisk at en konflikt starter helt banalt. Men i løpet av få måneder kan den utvikle seg til at medarbeideren blir sykmeldt. Klassikeren er konflikten om når ferien skal tas ut, sier Henrik Rosager til Magasinet Arbejdsmiljø i Danmark.

Han leder Senter for konfliktløsning som har gjennomført undersøkelsen og mener å ha oppdaget at sykmeldinger brukes av noen for regelrett å straffe sjefen for upopulære beslutninger.

I stedet for å si fra åpent om misnøyen, lar mange den få ulme og utvikle seg til den ender i en sykmelding.

Den svenske undersøkelsen viser også at medarbeiderne faktisk blir fysisk syke, får hyppigere hodepine, vondt i magen og rammes av trøtthet hvis de ofte er i konflikter på jobben.

Powered by Labrador CMS