Du er her

Tepperenser som gjør jobben raskere

Ved å utføre tre funksjoner i én og samme operasjon, lover Kärcher at deres nye teppe­renser kan gjøre jobben opptil 30 prosent raskere.
Av Trond Erik Hillestad
Publisert 15.08.2017 05:30

Kärcher introduserte nylig teppe­renseren BRC 40/22 C på det norske markedet. Den skal være effektiv for både dyprens og vedlikeholds­rengjøring av teppe­belagte flater, ved at den utfører tre funksjoner i én og samme operasjon.

Dette reduserer rengjørings­tiden med opptil 30 % sammen­lignet med gjennom­føring av rengjørings­trinnene etter hverandre, skriver Kärcher i en presse­omtale av produktet.

Maskinen påfører først rengjørings­middelet via dysene foran på børste­hodet, før valse­børsten jobber rengjørings­middelet inn i teppet. Til slutt suger nalen opp vann slik at tørke­tiden blir betraktelig kortere.

Forover og bakover

Maskinen er designet for ergonomisk drift. Børste­hodet kan rotere 200° til begge sider, og gjør maskinen enkel å manøvrere. Maskinen kan styres bakover, og dermed føres enkelt ut av hjørner samtidig som den vasker.

Valsebørstens rotasjon, som jobber rengjøring­smiddelet inn i teppet, gir også maskinen fremdrift både forover og bakover. I tillegg er det enkelt å justere høyden på styret, endre drifts­modus, og bytte børste og sugenal uten verktøy. Alt ifølge Kärcher

Virkemåten i detalj

BRC 40/22 C er egnet til både dyprens og vedlikeholds­rengjøring av tepper. Ved dyprens rengjøres teppef­laten grundig med f.eks. CarpetPro RM 764. Areal­kapasiteten ved inn­stilling for dyprens er ca. 500 m2/t. Et optimalt resultat ved dyprens krever en viss tørketid før området kan tas i bruk igjen.

Er det behov for lettere rens med fortrinns­vis rask tørke­tid er vedlikeholds­rengjøring løsningen. Ved å bruke rengjørings­middelet CarpetPro RM 768 (i-capsol) kapsles det oppløste smusset inn, overflaten tørker på kun 20-30 minutter og området kan raskt tas i bruk igjen. Flekkene er borte, teppet er rent og det inn­kapslede smusset kan fjernes med støvsuger ved neste rutine­rengjøring. Ved innstilling for vedlikeholds­rengjøring slås suge­motoren av, og dermed øker areal­kapasiteten til 900 m2/t, energi bespares og støynivået reduseres.

Kilder:

Produktinformasjon om maskinen, https://www.kaercher.com/no/professional/moebel-og-tepperensere/tepperensere/brc-40-22-c-10080620.html

Presseomtale for Kärcher hos Mynewsdesk, https://www.mynewsdesk.com/no/kaercher-as/pressreleases/kaerchers-nye-tepperenser-rengjoer-opptil-30-percent-raskere-2097729


Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på