Du er her

Test deg selv: Stresser du for mye?

Føler du deg utmattet når arbeids­dagen er over? En ny og gratis test kan gi deg svar på om du ligger i fare­sonen for stress­relatert sykdom.
Av Trond Erik Hillestad
Publisert 18.09.2018 07:14

De fleste er litt slitne mot slutten av en arbeids­dag. Men hvis du bygger opp så mye trøtthet at du sjelden klarer å hente deg inn igjen til neste arbeidsdag, øker risikoen for at det på sikt kan ramme helsen.

Den nye testen er utviklet av psykolog Kerstin Wentz ved Sahlgrenska universitets­sjukhuset i Gøteborg, og bygger på en studie der 1300 personer i ulike yrker og aldre er fulgt over to år.

Studien viste at det var de samme påvirknings­faktorene som gjorde folk slitne, uavhengig av yrke. Ut fra dette klarte forskerne faktisk å komme fram til en grense­verdi for hvor sliten man kan være uten å risikere å bli syk.

Testen består av ialt 26 ganske enkle spørsmål innenfor temaer som behovet for inn­hentning, fleksi­bilitet i arbeids­tiden, kvalitet og psykisk arbeids­miljø.

Kilde:
Test ger svar på om det är för mycket på jobbet (i tidsskriftet Arbetsliv)
https://www.prevent.se/arbetsliv/halsa/2018/test-mater-om-arbetsbelastningen-ar-ohalsosam/

Selve testen:
Snabbtest: Behov av återhämtning efter arbetet
https://skattaåterhämtning.se/


Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på