Du er her

Tiden flyr

«Et spennende arbeid pågår mellom flere sykehus i landet.»
Av Anonym
Publisert 20.12.2012 07:00

Du kan skrive inn kommentarer nederst.

Denne gangen vil jeg ikke komme med unskyldninger for at det er lenge siden mitt forrige innlegg. Jeg har gjentatte ganger sagt til meg selv at nå er det på tide med et nytt blogginnlegg, men av forskjellige grunner har jeg ikke hørt på meg selv. De siste ordene fra meg kom før FFS sitt seminar på Lillehammer, så kanskje det er der jeg får ta opp tråden.

Også dette seminaret fikk gode tilbakemeldinger fra deltakerne (terningkast 5), så det er godt å vite at vi med de fleste temaer og foredragsholdere traff godt. Vi fikk også flere gode forslag til nye temaer som styret i FFS vil prøve å legge inn i fremtidige seminarer. I 2013 skal seminaret være i min hjemby Bergen, og da er det fristende å få til litt lokale innslag. Den som kommer på seminaret vil få se….

Et spennende arbeid pågår mellom flere sykehus i landet. Det er en større benchmarking innenfor FDV som startet for ca. to år siden. Renholdsavdelingene ved sykehusene jobber med å få synliggjort kostnadene for renhold, brutt ned på forskjellige lokalgrupper. Et spennende arbeid som skal pågå i flere år fremover, og som vil gi sykehusene mulighet til å utveksle erfaringer som vi tror vil gi en bedre ressursutnyttelse.

Skal jeg gjøre et tilbakeblikk på året som nå snart er slutt, så føles det som det går inn i rekken hvor ikke så mye spesielt har skjedd. Noen høydepunkter har det selvfølgelig vært.

Ved egen renholdsavdeling startet vi året med en ny organisasjon etter et større forprosjekt. Så langt har vår nye avdeling fungert veldig bra. Det er heller utenom organisatoriske ting som f.eks. høyt fravær og mangel på vikarer som har skapt mye ekstrajobbing.

Det er fremdeles mye arbeid med å arrangere FFS’s årlige seminar, men det glemmes fort etter flotte evalueringer. Vel 150 personer var med på årets seminar på Lillehammer og det forventes minst like mange i 2013.

Nytt HINAS anbud for midler og rekvisita til helsenorge ble igangsatt i høst. Det blir alltid litt endringer i forbindelse med en slik omlegging, men i år har det gått veldig smertefritt.

I siste liten fikk vi levert inn søknad om godkjenning som renholdsvirksomhet, og årets messe i Amsterdam må også inngå blant de store begivenhetene.

Da vil jeg til slutt ønske alle lesere en fin jule- og nyttårshelg!

Trond Holm Johansen

________________________________________________________________


Eldre blogg-innlegg fra Trond:

"
Hva skjer…?

Blogg fra Trond: «Fra 2016 vil bl.a. sykehusene som driver renhold i eget regi «miste» en av sine fordeler. NHO Service ser naturligvis store muligheter for sine medlemsbedrifter, mens andre frykter at konkurranseutsettingen vil gå ut over både kvaliteten og arbeids- og pensjonsvilkår for de som jobber i staten.»

Les mer »"


"
- Endringer?

Blogg fra Trond: «Noen ganger kan det synes som om «gresset er grønnere» på en annen side. Man kan lett bli fristet til å kjøpe nytt eller legge om ting fordi man ønsker eller håper å kunne oppnå noe positivt.»

Les mer »"


"
Noen forskjell?

«Vi hadde en foredragsholder en gang som spurte forsamlingen om hvor mange som starter dagen på badet, så seg selv i speilet og sa : «God morgen, solstråle!». Jeg gjorde det i morges. Måtte samtidig se om det var skjedd noen forskjell fra dagen før. For noe hadde endret seg i løpet av natten.»

Les mer »"


"
Tiden flyr

«Et spennende arbeid pågår mellom flere sykehus i landet.»

Les mer »"


"
Linselusa

Noen kaller meg for linselusa. Fordi jeg til tider har vært på trykk ganske «ofte» i diverse media. Vel, noen ganger følger det med jobben å stå frem.

Les mer »"