Du er her

Virtual reality gjør det lettere å forberede seg

Flyselskapet KLM har utviklet et dataverktøy som lar renholderne gjøre seg kjent med flytypene før de går om bord.
Av Trond Erik Hillestad
Publisert 30.01.2020 07:18

Flykabiner må rengjøres raskt etter landing, slik at tiden flyet tilbringer på bakken kan reduseres. Det nederlandske fly­selskapet har tatt bilder med et 360-graders kamera i alle sine 14 flytyper. Det gjør det mulig for renholderne å ta en tenkt gjennom­gang av hele fly­kabinen før de går om bord.

Faktisk kan hvem som helst nå gå inn på KLMs nettsider for å ta en smugtitt rundt i kabinen, selv om data­løsningen er utviklet for renholdere. Det er mulig å utforske alle selskapets ulike flytyper, og du kan titte på både cockpit, bysse­området og første klasse.

Det hele startet som et eksperiment før en ny flytype skulle lande i Minneapolis. Der bidro verktøyet til at renholderne klarte å ferdigstille jobben et kvarter før tiden:

- It was an experiment, but one that instantly booked success. Incredible! They finished cleaning fifteen minutes early and on top of that, they didn’t make a single mistake, sier VR-spesialist Chris Koomen hos KLMs Digital Studio.

Renholdere får normalt bare et papirark med en plantegning over kabinen, sett ovenfra og forfra. Nå kan de altså «se» i alle retninger rundt seg.

Data­løsningen viste seg raskt å være nyttig for mange flere enn renholderne. Nå brukes den for å lære opp nye kabin­ansatte i alle yrkes­kategorier, og det er ikke minst nyttig for å forberede mat­serveringen.

Kilder:

Take a peek inside the entire KLM fleet – without a ticket
https://blog.klm.com/peek-inside-entire-klm-fleet-without-ticket/

KLM’s virtual reality tours make life easier for cleaners
http://www.europeancleaningjournal.com/magazine/web-articles/latest-news/klms-virtual-reality-tours-make-life-easier-for-cleaners


Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på