T6-Autoshift_toiletpaper

Bedre toaletthygiene og mindre svinn

Tork lanserer nå et nytt toalettpapirsystem som bedrer hygienen og motvirker svinn, tvilsom hygienestandard og at papiret tar slutt: et kompakt toalettpapirsystem med automatisk rullskift.

Publisert

Tork Autoshift Toalettpapir. (Illustrasjon: Tork)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det nye systemet forhindrer ubehaget ved å slippe opp for papir, samtidig som det forbedrer hygienen og vedlikeholdsrutinene i toalettrommet. Papiret er innelukket i dispenseren. Det betyr at brukerne av toalettrommet bare berører det papiret de selv skal bruke, noe som gir en forbedret hygiene. Ifølge en europeisk hygienestudie* (2008) er det viktigste i et toalettrom at man ikke går tom for toalettpapir. 94 % av de spurte synes det er “veldig viktig”, og 92 % sier det er “viktig” at toalettrommet er rent og pent.

Innelukket i dispenseren

Når den nederste rullen er brukt opp flyttes den øvre rullen automatisk ned i posisjon hvor den er klar til bruk. Den tomme hylsen tas vare på inne i dispenseren, slik at den ikke søpler til gulvet. Rengjøringspersonalet slipper så en ny rull inn i toppen av dispenseren neste gang de gjør rent. I motsetning til konvensjonelle toalettruller som er ubeskyttet er de kompakte toalettrullene beskyttet av dispenser for å ivareta god hygiene.

– Tork kompakte toalettsystem er en perfekt løsning for toalettrom med middels til stor trafikk, hvor det er påkrevet med en plassbesparende løsning med ruller som varer lenge. Systemet er meget godt egnet på for eksempel skoler, restauranter, kontorer og klinikker, med andre ord overalt hvor hygienen er viktig og plassen begrenset, sier Line Pedersen produkt- og markedssjef hos Tork.

Virkning på miljøet

I tillegg til at det kompakte toalettpapirsystemet er enkelt og praktisk, reduserer det også lagerplassen og transportkostnadene. – Systemet gir en besparelse på omtrent halvparten av lager- og transportplassen, sammenliknet med konvensjonelle* toalettruller, fordi de kompakte toalettrullene inneholder mer enn dobbelt så mange meter papir som konvensjonelle ruller. Dette reduserer i sin tur systemets totale påvirkning på miljøet, sier Line Pedersen.

En konvensjonell rull inneholder ca. 23 meter papir, sammenliknet med den nye, kompakte rullen til Tork, som inneholder 100 meter. Dispenseren som leveres i sort eller hvit rommer to ruller à 100 meter.

* Trendreport – public washrooms, hygiene and design. Europa, mars - april 2008. 2.533 respondenter

Powered by Labrador CMS