– Det nye anskaffelses­regelverket har fått virke i drøyt fire år. Dette er et godt tidspunkt for å evaluere om hevingen av nasjonal terskelverdi har fungert etter intensjonene, sier nærings­minister Iselin Nybø (V).

Terskelverdi skal evalueres

Om kort tid skal den nasjonale terskel­verdien ved innkjøp evalueres. Det er et eksplosivt tema.

Publisert

Forrige gang den nasjonale terskel­verdien ble vurdert av et statlig oppnevnt utvalg, hevet regjeringen terskel­verdien såpass at utvalget fikk hakeslepp, skriver nettstedet anbud365.no.

I det tidligere regelverket lå terskel­verdien nemlig på 500 000 kroner. De dristigste i utvalget tok til orde for å heve den til 600 000 kroner. Stor var da over­raskelsen i utvalget da det ble kjent at regjeringen hevet den til nivået for EU/EØS-terskelverdi, dvs. opp til – i dag – 1,3 millioner kroner.

Om evalueringen fører til endring av terskel­verdien, skal det komme konkret forslag om nivå. I tillegg skal bruken av frivillige kunn­gjøringer kart­legges, likeledes om hevingen har gjort det vanskeligere for SMB. En forenklet kunngjørings­plikt skal det også sees nærmere på.

Kilde: Eksplosivt tema under lupen: Nasjonal terskelverdi skal evalueres

https://www.anbud365.no/regelverk/eksplosivt-tema-under-lupen-nasjonal-terskelverdi-skal-evalueres/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS