Du er her

RUT-fradrag passerer 10 milliarder

2018 ble et nytt rekordår for det svenske RUT-fradraget, som gjør det mulig å trekke fra utgifter til renhold i private boliger.
Av Trond Erik Hillestad
Publisert 10.01.2019 19:20

Total omsetning ble SEK 10,1 milliarder, mot SEK 9,3 milliarder i 2017. Antallet kjøpere var 966 200, opp 70 000 fra fjoråret, melder det svenske renholds­bladet Rent.

Tallene frem­kommer i fersk statistikk fra det svenske Skatte­verket, som det private selskapet Hemservice­företaget Städarna har sammenstilt.

RUT-fradraget omfatter flere tjenester, men renhold skal være den klart største tjenesten.

– RUT er en effektiv jobbmotor, spesielt for utenlandsk­fødte kvinner, som generelt har vanskelig for å komme seg inn på arbeids­markedet. Vi har i dag medarbeidere fra over 30 land, sier Tjoffe Sjögren, konsernsjef i Städarna.

Ifølge den svenske arbeids­giver­foreningen Almega sysselsetter RUT-bransjen i dag over 30 000 personer. Rundt halvparten er utenlandsk­fødte og har tidligere stått utenfor arbeids­markedet.

Kilde: "Rutavdraget passerar 10 miljarder", https://www.cleannet.se/article/view/639963/rutavdraget_passerar_10_miljarder


Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på


Faktaboks

RUT-fradrag

RUT er en forkortelse for Rengöring, Underhåll og Tvätt.

Begrepet RUT-fradrag brukes for å beskrive mulig­heten for å få skatte­fradrag ved kjøp av tjenester til hus­arbeid.

Eksempel på slike tjenester er rengjøring, barne­pass og hage­arbeid. Fradraget gis kun for arbeids­kostnadene.

http://www.rutavdrag.se/