SPAREGRIS
SPAREGRIS

Renholdere jobber gratis

Presset i renholdsbransjen er så stort at renholdere har store problemer med å opprettholde avtalt renholdsnivå. Flere renholdere jobber en time gratis hver dag!

Publisert

I dag har presset blitt så stort at det er vanskelig å fylle kravene i renholdsplanen. Konsekvensen av det er at renholdere enten må slakke på kravene i planen eller rett og slett jobbe gratis.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Gratis arbeid utbredt

Richard Rasmussen har nettopp har avsluttet et prosjekt for å organisere flere innen renhold inn i Norsk Arbeidsmandsforbund. Han oppsummerer hovedutfordringene i bransjen i en artikkel i Arbeidsmannen.Der forklarer han at gratis arbeid er svært utbredt.

Tidsrammen umulig

Ifølge arbeidsmannen får renholderne en tidsramme helt uavhengig av om det faktisk er mulig å få jobben gjort i samsvar med renholdsplanen eller ikke.Rasmussen forteller at på et sted møtte en 22 renholdere, hele 14 av dem jobbet en time gratis for sin arbeidsgiver hver dag. En av dem jobbet opp mot to timer gratis, mens andre igjen jobber mer en dette gratis i løpet av en dag.

Små stillinger

Han forteller også at det er flere som har så små stillinger at det er umulig å leve av jobben. Når bedrifter da ansetter flere, er det i strid med arbeidsmiljøloven å forbigå en som ønsker økt stillingsprosent. Dette skjer likevel ofte i renholdsbransjen.

I tillegg er det mange som mister tid i jobben sin. Dette er ifølge Arbeidsmannen å anse som en oppsigelse.- Nedgang i tid eller arbeidsmengde hos en kunde skal ikke resultere i nedgang for de ansatte, sier Rasmussen.

Opplever du det slik? Si din mening her

"
Powered by Labrador CMS