LO-Logo.jpg
LO-Logo.jpg

Tillater innleie av renholdere

Landsorganisasjonen (LO) godtar at bedrifter som er rammet av streik blant renholdsarbeidere, leier inn andre firmaer til å gjøre rent.

Publisert

I gårsdagens Klassekampen gjør LO det klart at streikende renholdsarbeidere kan erstattes av andre ved de berørte arbeidsstedene.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Renholdsbedrifter rammes allikevel

LO har vurdert det slik at det skal være adgang for bedrifter til å «engasjere andre renholdsbedrifter til å få utført arbeidet så lenge streiken varer».

Erna Hagensen

Arbeidsmandsforbundets leder Erna Hagensen er innforstått med LOs linje:

– Det er klart at det gjør det problematisk for oss, men samtidig er det slik at renholdsbedriftene blir rammet, for de får ikke levert sine tjenester til kundene, sier hun til NTB.

NHO Service enig

Arbeidsgiverne i NHO Service deler LOs vurdering av spørsmålet om å bruke alternative renholdere.

Petter Furulund

– Det er jussen i dette at streiken skal ramme våre medlemsbedrifter, men ikke nødvendigvis deres kunder. Ut fra det har flere jussprofessorer sagt klart fra at kundene kan sette inn andre, enten det er egne ansatte eller rengjøringsbedrifter, sier administrerende direktør Petter Furulund til NTB.

(NTB)

- Les hva LO skriver om innleie av renholdere og streikebryteri på lo.no.

- Les på frifagbevegelse.no: Erna Hagensen mener at uorganiserte renholdere som vasker for renholdere i streik skal stenges ute.

"
Powered by Labrador CMS