skolebenk_uio.jpg
skolebenk_uio.jpg

Fra anbud til egenregi

Universitetet i Oslo har i mange år hatt renhold på anbud. Til det nye informatikkbygget derimot, skal det ansettes egne renholdere. – Vi håper dette er første steg av en total innsourcing av renhold, sier Norsk Tjenestemannslags Ellen Dalen ved UiO.

Publisert

– Vi har argumentert overfor UiO at den eneste måten de kan spare penger ved å kjøpe tjenester er at de som vasker får dårligere lønn, sier leder Ellen Dalen i NTL UiO til frifagbevegelse.no.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Foreningen har arbeidet mot outsourcing i mange år. Nå er Dalen optimistisk og tror dette er starten på en snuoperasjon.

– Vi fikk gjennomslag for at det skal lyses ut opp mot ti nye renholdsstillinger. Det er en økning på 25 prosent av eget renhold i dag.

Teknisk direktør Frode Meinich ved UiO kommenterer at samarbeidet mellom ledelsen og fagforeninger har bedret seg de siste årene, og at det gjør han tryggere på at renhold i egen regi vil fungere. Men om det er starten på en snuoperasjon fra UiOs side, synes han er for tidlig å fastslå.

Les mer om saken på frifagbevegelse.no

"
Powered by Labrador CMS