Renhold illustrasjon colourbox

Konsekvenser av godkjenningsordning

NHO Service har fått en del spørsmål om konsekvenser av godkjenningsordning for renholdsbedrifter for ulike bransjer. Her er deres viktigste svar

Publisert

(Illustrasjon: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

NHO Service skriver på sine nettsider at medlemsbedrifter innen FM, leirdrift og kantinevirksomhet har mottatt spørsmål rundt godkjenningsordningen fra sine kunder. Derfor ser de det er grunn til å gi en kortfattet tilbakemelding på hva dette betyr for disse bransjene.

1. Forutsatt at FM-bedriften kjøper renholdsoppgavene som en ren underleveranse, f. eks. som en del av en totalleveranse til en stor kunde, kreves det ikke at FM-bedriften er godkjent som renholdsbedrift. Derimot har man plikt til å sjekke at leverandøren er en godkjent renholdsbedrift. I motsatt fall kan man pådra seg staffeansvar. Liste over godkjente renholdsvirksomheter finnes på arbeidstilsynets nettsider. Dagens renholdsvirksomheter skal ha søkt før 1. desember.

2. Dersom medlemsbedriften selv akter å produsere/ utføre renholdet (eller leie ut) med egne ansatte for delleveranse til en stor kunde, kreves det godkjennelse som renholdsbedrift.

" 3. Det understrekes at konstruerte avtaler som har til formål å unngå regelverket kan gjennomskjæres. Samt at det i prinsippet holder med en renholder, før spørsmålet om godkjennelse aktualiseres. Aktuell forskrift:" Mer om godkjenningsordningen for renholdsbransjen

Les saken på NHO Service sine nettsider her:

"
Powered by Labrador CMS