Martin Jonassen, ekspert på HR-systemer, gir råd om hvilke systemer du trenger og ikke trenger. (Foto: Personal og Ledelse)

De 10 viktigste HR-systemene

Skal du starte opp en ny HR-avdeling er det vrient å vite hvilken system­støtte du bør anskaffe med én gang, og hva som kan vente.

Publisert

I en artikkel belyser Renholdsnytts søster­magasin Personal og Ledelse hva slags system­støtte som kan vente til bedriften har blitt stor, og hvilke funksjoner du egentlig godt kan klare deg uten.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det er Martin Jonassen, ekspert på HR-systemer og prosesser knyttet til lønns- og personal­faget, som gir sine anbefalinger om hvilke 10 typer systemer han anbefaler at organisasjonen satser på i første omgang.

For full tekst, se (åpen) artikkel hos Personal og Ledelse, http://ledernett.no/de-10-viktigste-hr-systemene

Disse bør du prioritere

  1. Masterdata med portal
  2. Lederrapporterings­verktøy
  3. Personal­arkiv
  4. Medarbeider­utvikling
  5. E-læring
  6. System som tar tempen på organisasjonen
  7. Fraværs­registrerings­system
  8. Reise og utleggs­modul der medarbeider selv kan registrere
  9. Rekruttering
  10. Pre-/Onboarding

Disse kan du klare deg uten

  • Et sykefraværs­oppfølgings­system som gir god støtte til ledernes oppfølging av de sykmeldte kan være en god investering, men NAV har også støtte for dette på sine nettsider.
  • Årlig medarbeider­samtale: Hvis dere ikke allerede har et system som støtter medarbeider­samtaler, er det ikke sikkert dere bør prioritere dette. Det er det som skjer mellom samtalene som er det viktigste, og stadig flere virksom­heter går derfor nå vekk fra årlig medarbeider­samtale og over på hyppige mindre samtaler i stedet.
  • LMS (Learning Management System) og NGLE-systemene (Next-Generation Learning Environment). Mange av de systemene som er på det norske markedet er preget av at de er utviklet med tanke på de amerikanske og asiatiske markedene der talent­utvikling har et stort fokus. I det norske markedet har trenden gått vekk fra å bruke en stor del av ressursene på å identifisere og videre­utvikle en liten andel talenter. Norske virksom­heter ønsker i større grad å bruke ressursene på å heve hele ansatt­massen, da dette gir større gevinst.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS