Ved fortynning 1:100 og virketid 60 sekunder skal man oppnå fullstendig inaktivering av SARS-CoV-2, viser tester utført ved det uavhengige analyselaboratoriet Microbac Laboratories, Inc.

Virkon virksomt mot korona

En nylig publisert forsknings­rapport viser at desinfeksjons­middelet Rely+On Virkon er svært effektivt mot viruset SARS-CoV-2.

Publisert

– Ved å følge anbefalinger og virketid, inaktiveres viruset fullstendig i løpet av ett minutt, sier Sven Arne Ulrichsen hos Brage Medical, som er norsk importør av Virkon.

Han har inntrykk av at Virkon har vært en frontkjemper mot koronapandemien.

– Funnet er ikke overraskende. Tidligere har man basert seg på at hvis man har et middel som tar knekken på andre typer koronavirus, eller virus man regner som vanskeligere å ta knekken på, vil det også fungere på SARS-CoV-2. Nå vet vi altså dette med sikkerhet.

Forskningen er utført ved det uavhengige analyselaboratoriet Microbac Laboratories, Inc. etter retningslinjer fra U.S. Environmental Protection Agency (EPA). Microbac skal være ett av få laboratorier på verdensbasis som er sertifisert av U.S. Center for Disease Control til å utføre slike tester.

Ved fortynning 1:100 og virketid 60 sekunder skal man oppnå fullstendig inaktivering av SARS-CoV-2. Ved fortynning 1:600 trenger man 10 minutter kontakttid.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS