Birger Låche (1939-2020).

Birger Låche er død

Birger Låche sovnet stille inn 17. januar, etter lengre tids kreft­sykdom, nær 81 år gammel

Publisert

Birger har i flere tiår vært en markant skikkelse i renholds­bransjen. Med sin blide, jordnære og utadvendte væremåte, knyttet han kontakter over hele landet. Det var lett å like Birger, som var utdannet drifts­ingeniør. Siden vinteren 1966 og frem til han valgte å gå av med pensjon i Lilleborg i 2004, jobbet han med renhold og renholds­planlegging. Men også etter at han gikk inn i pensjonistenes rekker, engasjerte Birger seg i bransjen. Gjennom eget konsulent­selskap var han stadig på farten. Birger var en usedvanlig sprek pensjonist de første årene. Han tok initiativet til å arrangere flere kurs på Svalbard, et sted han hadde besøkt mange ganger gjennom jobben i Lilleborg. Han var glad i øya og samfunnet der oppe.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

På renholds­bransjens årskonferanse i 2003, ble Birger hedret med Bransjeprisen. Dette er en pris som henger høyt, og tildelingen forteller mye om hans engasjement og innsats for renhold. Birger var en av to initiativ­takere til å få etablert Norsk Renholds­teknisk forening (NRTF), som etter fusjonen med Norske Husøkonomers Forbund i dag er kjent som Norsk Forening for Service og Renhold (NFSR). Foreningen ble etablert høsten 1981, og den første general­forsamlingen var på Otta vinteren 1982.

Interclean i Amsterdam var et høydepunkt for Birger. Det er få som har besøkt utstillingen like mange ganger som han, og Birger var alltid en stødig guide på disse messeturene. Når messen arrangeres i mai, vil det være ekstra sårt å tenke på at den foregår uten Birger tilstede.

Dessverre ble Birger for noen år siden rammet av kreft, og ble stadig dårligere. Sitt gode humør beholdt han helt inn til det siste.

Vi lyser fred over Birger Låches minne!

Pål Sønsteli
Sjefredaktør
Renholdsnytt

Birger Låche. (Foto: Pål Sønsteli)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS