0415-renholdsnytt
0415-renholdsnytt

Renholdsnytt 4/2015

I Renholdsnytt nr 4/2015 får du alle nyhetene fra FDV 2015, og du kan lese om hvordan robotstøvsugere har bidratt til å effektivisere renholdet ved Sundvolden Hotel.

Publisert

Dette kan du lese om i Renholdsnytt 4/2015:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Leder: Vil du være med så heng på! «Utviklingen går sin gang – og det med høy hastighet»Les lederartikkelen her

" Roboter fjerner støvetVed Sundvolden Hotel har små robotstøvsugere bidratt til å effektivisere renholdet. – Vi har fått mye mindre svevestøv og lavere sykefravær, sier husøkonom Astrid Linnestad.

Endringer ved HiOABachelorstudiet i Facility Management, som ble innført ved Høgskolen i Oslo og Akershus i 2013, legger nå opp til enda større bredde enn før. – For å følge trendene i bransjen, sier studieleder Knut Boge.

Agentur på prisvinnerI forbindelse med renholdsmessen The Cleaning Show i London, vant I-mop den gjeve prisen «Overall winner». Nå har Boss Europe sikret seg agenturet for det norsket markedet.

Ny robot til Norge22. juni ble renholdsroboten IntelliBot demonstrert for første gang i Norge. Interessen var meget stor, men det drøyer nok til inn i 2016 før den er leveringsklar.

Fikk fraværet til å stupeRenholderne i Haugesund kommune hadde et sykefravær som nærmet seg 20 prosent i 2011. Slik kunne det ikke fortsette, og ledelsen satte i gang tiltak. I fjor var fraværet nede i 6,9 prosent.

Ble kurset til bedre hverdagØkt kunnskap har gitt lavere sykefravær blant renholderne i Klepp kommune. – Undersøkelser viser at tilfredsheten er større enn noen gang, sier renholdsleder Anne Høynes.

Sykehusene blir stadig grønnereNesten alle landets sykehus er nå ferdig med miljøsertifiseringen etter NS-ISO 14001. Nå må renholdere og alle andre ansatte tenke miljø i hverdagen.

FDV-konferansenVelsmurt, samlende og innholdsrikt. Med fire sterke organisasjoner i ryggen ble FDV 2015 en nasjonal happening vi ikke har sett maken til.

Prisdryss til renholdereNorsk Forening for Service og Renhold utdelte sine årlige priser under festmiddagen under FDV 2015; Årets renholder, Årets servicehelt og Bransjeprisen 2014

Portrettet: Una Stefansdottir UgelvikNFSRs nye leder begynte med renhold som 12-åring og sprudler av empati. – Jeg tror gløden etter å hjelpe andre mennesker startet i tenårene, sier hun.

Sprek 50-åringI vår rundet IPC Foma 50 år, og nå gir de gass for å kapre nye markeder. – Vi skal bli totalleverandør i bransjen, sier Liss Jorunn Keet Tunheim.

Kommentar: Renholdsbedriftens unike egenskaper «Vi er klar over at renholdsbransjen kan ha sine svin på skogen, som mange andre bransjer, men det bør ikke etterlates et inntrykk av at renholdsbransjen er spesielt ille.» Artikkelforfatter Trond Husby skriver om hvordan renholdsbedrifter og bransjen bedre kan presentere seg selv for omgivelsene, markedet og egne ansatte. Husby er er daglig leder i kurs og rådgivningsselskapet cleaning.no, og engasjert av Renholdsnytt til å skrive en kommentarserie.

Juss og arbeidsmiljø: Nytt om arbeidstidReglene i Arbeidsmiljøloven ble endret 1. juli i år. Arne Christie, advokat i NHO Service, gir deg en oversikt over endringene i reglene om arbeidstid.

I tillegg finner du våre faste sider med følgende stoff:

  • Nyheter fra bransjen
  • Produktnyheter
  • Nytt fra nettet
  • Nytt fra NFSR
  • Aktivitetskalender
  • Renholdsmarkedet

Powered by Labrador CMS