Karcher Mopvac 3702
Karcher Mopvac 3702

Innovasjons­pris til Kärcher

Kärcher vant Innovation Award 2014 for sin mekaniske maskin Mopvac B 60/10 C under renholds­messen ISSA / Interclean. Dette er en ny produkt­kategori som fyller gapet mellom elektriske gulv­vaske­maskiner og mopp + bøtte.

Publisert

Kärchers Mopvac bruker ikke strøm. Når du skyver den bortover gulvet, tilfører den rent vann automatisk og har en mekanisk pumpe som suger opp det skitne vannet.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Kärcher fikk prisen i kategorien Utstyr og verktøy for renhold, vedlikehold og sikkerhet, og ble i tillegg utnevnt til Overall winner på ISSA / Interclean.

Dommerpanelet la vekt på funksjon, innovasjon og effektivitet, og løsningen vant prisen foran 66 produkter. Kärcher Mopvac ble presentert første gang på renholdsmessen i Amsterdam 6.-9. mai, og lanseres i Norge etter hvert.

Kärcher har her utviklet en ny produktkategori. Hensikten er å fylle gapet mellom mopp + bøtte og gulvvaskemaskin. Den kompakte maskinen har ikke behov strøm, kan bruke ulike pads, og egner seg til forholdsvis slette gulvtyper.

Når den skyves forover, blir rengjøringsmiddel og rent vann automatisk tilført moppen med rengjøringspad. En innvendig mekanisk pumpe drives av et ekstra hjul plassert under maskinen og sørger for at skittent vann suges opp i samme prosess via gummilister på moppen, og oppsamles i en egen beholder.

Ifølge Kärcher er maskinen mer hygienisk enn en mopp som bare bruker rent vann. En ekstra fordel er at gulvet er tørt umiddelbart etter rengjøring, noe som reduserer risikoen for å skli. I tillegg holder gulvene seg rene lenger.

Med en arbeidsbredde på 60 cm kan den nye maskinen rengjøre fem ganger raskere enn mopp og bøtte, etter opplysninger fra Kärcher. Den er konstruert for å kunne arbeide ergonomisk, noe som ikke er tilfellet ved manuell rengjøring med mopp og bøtte.

Mer om produktet hos den norske leverandøren: Kärcher har utviklet ny produktkategori med Mopvac B 60/10 C

Powered by Labrador CMS