Hege Wilsbeck, leder for NFSR, ser gleder seg til å samarbeide med Datec om konferanse i Bergen i september.
Hege Wilsbeck, leder for NFSR, ser gleder seg til å samarbeide med Datec om konferanse i Bergen i september.

Samarbeider om konferanse

NFSR og Datec samarbeider om en felles konferanse, og slår dermed sammen sine to konferanser i høst.

Publisert Sist oppdatert

– Våren 2020 har blitt en utfordrende tid for verden. Covid-19 viruset har ført til stenging av skoler og arrangement, store begrensninger med tanke på bevegelsesfrihet, og samtidig skapt krevende utfordringer for oss i renholdsbransjen, enten vi er i privat eller offentlig sektor, leverandør av tjenester eller produkter/løsninger. Samtidig har vi i denne situasjonen, som bransje, opplevd at renhold/renholdere er blitt anerkjent som samfunnskritisk fra øverste hold, der bl.a kronprinsen videochatter med våre digitale renholdere. Renhold er blitt viktigere enn noen gang, og som bransje har vi gode muligheter for å skape nye muligheter for oss selv, spesielt dersom vi står sammen. Som mange sier: «Verden kommer ikke til å bli den samme etter dette», står det i en pressemelding fra NFSR og Datec.

– Både NFSR og Datec har derfor jobbet med å finne gode løsninger på hvordan de planlagte arrangementene for høsten, henholdsvis NFSR konferansen og DK20, skal kunne gjennomføres. Vi vet at svært mange andre også vil forsøke å presse sine arrangement inn i løpet av samme periode. Gjennom gode initiativ og dialog, har vi sett at sammenslåing av våre to konferanser i denne spesielle situasjonen, vil være den beste løsningen både for deltakere og arrangører, sier Hege Wilsbeck, styreleder i NFSR og Jørgen Sannesmoen i Datec, som gleder seg til å samle hele bransjen 8.-10. september – mest sannsynlig i Bergen.

– Det vil endelig bli avklart innen kort tid, men vi jobber ut fra at konferansen blir i Bergen. På kommer til å gjøre noen endringer på det opprinnelige programmet vi hver for oss hadde planlagt. Dette for gjøre konferansen svært dagsaktuell med tanke på de utfordringene og mulighetene vi opplever nå, sier Wilsbeck.

– Dette er i første rekke en lederkonferanse. Jeg tror at vi ved å gå sammen om dette vil kunne trekke flere deltakere, noe som igjen vil gjøre det mer attraktivt for leverandørene å delta på messen, poengterer Sannesmoen.

Jørgen Sannesmoen og Datec gleder seg til å samle bransjen i Bergen.
Jørgen Sannesmoen og Datec gleder seg til å samle bransjen i Bergen.

Begge understreker at beslutningen om et samarbeid i 2020 i hovedsak bunner i solidaritetstankegangen og at det er et felles bidrag for å løfte bransjen.

NFSR skulle opprinnelig arrangert sin konferanse i mars, men pandemien tvang dem til å utsette til i september. Wilsbeck sier at de som allerede var påmeldt til konferansen i mars vil få tilbud om å delta i september.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på