Stress

Stresser for livet

Langvarig stress er helseskadelig. Her er noen gode råd som hjelper deg å stresse ned.  

Publisert

Litt stress er ikke skadelig. Man kan være proppfull av energi selv etter en lang og krevende arbeidsdag. Men langvarig stress uten mulighet til å hente deg inn igjen, kan få både fysiske og psykiske konsekvenser. Derfor er det viktig å kunne håndtere stresset.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Her er noen gode råd fra ledernett.no for hvordan du bedrer mestrer krav og press:

1. Sørg for avkobling. Gjør noe aktivt som engasjerer deg og som du mestrer. Det kan flytte oppmerksomheten bort fra krav, problemer og bekymringer. Mestringsopplevelser styrker velvære, selvtillit og helse.

2. Tren og vær fysisk aktiv. Finn en treningsform du synes er morsom og som gir deg overskudd, glede og mestring. Det trenger ikke å være mer komplisert enn å gå en tur.

3. Lag en langtidsplan for hver dag. Planlegging gir deg oversikt og reduserer usikkerhet. Sett opp en liste hver dag over det som skal gjøres. Prioriter oppgavene. Ingen kan rekke alt bestandig. Tenk over hvordan du lettest kan rekke det viktigste. Kryss av på listen etter hvert som du blir ferdig med oppgavene.

4. Jobb med dine holdninger til andre mennesker. Ikke la småting gjøre deg sint og irritert. Irritasjon ødelegger bare for deg selv. Er det egentlig viktig å gi noen skylden for ting som går galt? Lær deg å lytte til det andre har å si, selv om du tror at du har fattet poenget.

5. Jobb med din holdning til hindringer. Øv på å sitte stille og ikke gjøre noen ting hver dag. Tenk annerledes om hastverk: Bruk for eksempel tiden du sitter i bilkø til å slappe av, og gled deg over pausen.

6. Gjør deg ferdig med konflikter. Ikke vent med å ta opp konflikter. Ta opp problemene og bli ferdig med dem. Ikke grav deg ned i ting. Betro deg heller til en god venn. Betroelser kan hjelpe deg til å mestre personlige problemer. Skriv ned vanskelige ting heller enn å tenke på dem i det uendelige.

7. Styr forventningene dine. Har du store forventninger blir du lett skuffet. Tenk gjennom hva som er realistisk og rimelig å forvente av deg selv og andre.

8. Tenk muligheter.Hvis du forsøker å tenke muligheter så er du allerede på rett vei for å finne løsninger.

Powered by Labrador CMS