Penger

Vil kommunisere frem et løft i renholdsbransjen

Danmark: Arne Pedersen, formann i Servicebranchens Arbeidsgiverforening (SBA), sier at dialog mellom de ulike aktørene er den eneste måten å bryte det han ser på som renholdsbransjens onde sirkel.

Publisert

Den 31. januar ble de fem vesentligste aktørene i den danske renholdsbransjen enige om å bedre bransjens rykte gjennom dialog og samarbeid.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Vi vil ikke være kjent som en bransje som snyter medarbeiderne våre. Vi vil heller være en bransje med tett samarbeid mellom partene, sier Pedersen til tidsskriftet Rent i Danmark.

Vil bedre arbeidsvilkårene

3F, Sanitørenes Fagforening, ISS, og de to bransje- og arbeidsgiverforeningene SBA og RSBA skal arbeide for bedre lønns- og arbeidsvilkår for ansatte i den danske renholdsbransjen.

Pedersen håper samarbeidet vil få en slutt på den negative fremstillingen bransjen har fått. Han peker på beskyldninger om svindel av medarbeidere, dårlig utført arbeid, og rekrutteringsproblem, og tror det er viktig å øke motivasjonen for å bryte den onde sirkelen:

- Dyktig ledelse og bruk av riktige metoder er en forutsetning. Gode arbeidsvilkår skaper trivsel og høyere kvalitet på arbeidet. Dette vil igjen gi et mer positivt møte med kundene, og bidra til å øke respekten for bransjen som helhet, sier han.

Håper på høyere betaling

Videre påpeker han prisen på renholdstjenestene. Han tror en økt forståelse av rengjøring

som yrke og fag vil bane vei for bedre betaling, og at det igjen vil bidra til økt trivsel.

Formannen mener at et tett samarbeid mellom bransjens arbeidsgiver- og lønnsmottakerorganisasjon må være et mål.

Utdanning bidrar til respekt

Pedersen tror utdanning kan bidra til økt respekt for faget, men synes ikke dette blir utnyttet godt nok.

- Også her er vi inne i en ond sirkel. Først når renholdsyrket oppnår høyere status, kan vi for alvor motivere medarbeidere til å utdanne seg i faget.

Powered by Labrador CMS