Hjelp mot lese- og skrivevansker

NAV lanserer en ny DVD med informasjon om ulike tiltak som kan hjelpe arbeidstakere med lese- og skrivevansker.

Publisert

Over 30 prosent av den voksne befolkningen leser og skriver så dårlig at de ikke mestrer kravene i arbeidslivet, ifølge Arbeids- og velferdsetaten, NAV.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Den nye DVD-en fra NAV henvender seg til bedrifter, arbeidsgiverorganisasjoner, arbeidstakere og fagorganisasjoner. Den inneholder informasjon om en rekke tiltak og tekniske løsninger som skal kunne gjøre det lettere å stå i jobb for medarbeidere som sliter med å lese og skrive.

Legge til rette på jobbenBlant annet inneholder DVD-en intervjuer med voksne som har funnet fram til tekniske løsninger og strategier som hjelper dem i jobbsituasjonen.

Den inneholder også informasjon om diagnostisering av lese- og skrivevansker, hvilke hjelpemidler som finnes, og hvordan man kan legge til rette på arbeidsplassen.

Nordisk prosjektFilmen er utviklet som en del av et av et fellesnordisk prosjekt og ble denne uken presentert på en nordisk konferanse om hjelpemidler i Oslo.

NAV ønsker å formidle gjennom informasjons-DVD-en at gode kompensatoriske løsninger kan hjelpe medarbeidere med lese- og skrivevansker på en rekke ulike måter.

Powered by Labrador CMS