anne-jensen-

Stolt over utviklingen

Så langt har 30 bedrifter blitt godkjent av SBLs Ren Utvikling. HSH og NRIs godkjent renholdsvirksomhet har 25 bedrifter godkjent.  

Publisert

Direktør i SBL (Servicebedriftenes Landsforening) Anne Jensen uttrykker overfor renholdsnytt.no at hun er stolt over hva bedriftene i Ren Utvikling har fått til.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- 30 bedrifter høres kanskje ikke så mye ut, men når store bedrifter som ISS blir regnet som en bedrift blir tallet misvisende. Det utgjør cirka 68 prosent av dagens renholdsbedrifter registret med omsetning. sier hun, og legger til at de selvsagt håper at flere søker om godkjennelse.

I tillegg til selve godkjenningsordningen Ren Utvikling så forplikter disse bedriftene seg til å delta på Dialog: et bedriftsutviklingsprogram som skal gjøre bransjen enda bedre.

Fantastisk stolt

Under Dialog konferansene har over 100 ansatte og bedriftsledere deltatt, og i fellesskap jobber de med ulike problemstillinger:

- Det er fantastisk å se hvordan vi har fått med oss tillitsmannsapparatet til å stille opp, og det er flott at ansatte og bedriftsledere kan jobbe sammen med bransjeutvikling mot en renere bransje.

- Jeg kan ikke annet enn å si at jeg er stolt over den jobben bedriftene gjør, sier Jensen.

Dialog har blant annet som hensikt å finne arenaer der de ansatte og ledelsen kan finne nye arenaer for dialog. Og Jensen understreker at dette har vært positivt:

- Gjennom dette setter de søkelyset på miljø, servicebegrepet, og samarbeid.

Enkeltmannsforetak uteblir

I fjor åpnet Ren Utvikling for at enkeltmannsforetak kunne bli godkjent, så langt har enkeltmannsforetakene uteblitt. Det er i overkant av 2200 enkeltmannsforetak innen rengjøring registret i Brønnøysundregistrene.

- Så langt er ingen enkeltmannsforetak som er godkjent, noe av grunnen har nok med at har vi noen utfordringer med at bedriftene må ha tariffavtale. Tariffavtalen er en viktig del av jobben mot sosialdumping, påpeker Jensen.

HSH fornøyd

Så langt har HSH (Handel og servicenæringens hovedorganisasjon) og NRIs (NRI- Norsk Renholdsinstitutt) godkjenning, Godkjent Renholdsvirksomhet 25 bedrifter. Heidi Lill Moldestad Oppegaard er fornøyd med resultatet.

- Vi er også fornøyd med at det er en økning i etterspørselen for å bli godkjent, og at de som er godkjent hos oss virkelig ser at de har brukt for ordningen og at det gir dem fordeler, sier hun.

Også her har enkeltmannsforetakene uteblitt.

Ønsker flere

Leder av godkjenningsnemnda Cathrine Møller Faaberg hos HSH håper at enda flere søker om godkjenning fremover.

- Men det har vært jevnt over bra, uttaler hun til renholdsnytt.

Nå inviterer også ordningen Godkjent Renholdsvirksomhet til et eget forum for de bedriftene som er godkjente.

- Hensikten er at de skal kunne dele erfaringer seg imellom. Samlingen blir i slutten av mai.

Frem til nå har Godkjent Renholdsvirksomhet vært et samarbeid mellom HSH og NRI. I disse dager skal godkjenningsordningen bli et eget AS og stå på egne bein. HSH og NRI skal eie 50 prosent av aksjene hver.

BEDRIFTER GODKJENT AV REN UTVIKLING

BEDRIFTER GODKJENT AV GODKJENT RENHOLDSVIRKSOMHET

"
Powered by Labrador CMS