Bjørn Vidar Rannekleiv

Colibakterier på telefonen

Da Lilleborg Profesjonell kontrollerte kritiske punkter for god kjøkkenhygiene, lyste varsellampen kraftigst på telefonen i kjøkkenet. Det ble til og med funnet colibakterier.

Publisert

Det kom fram i foredraget "kjøkkenhygiene" fagsjef Bjørn Vidar Rannekleiv holdt under Seminarer & learnshops på easyFairs fastfood & Café tirsdag, melder fastfood.no

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Ikke mobil på kjøkkenet

Konklusjon: Mobiltelefonen har ingen ting på kjøkkenet å gjøre; den skal legges igjen i garderoben!

Og det skal ikke stå en stasjonær telefon i direkte tilknytning til matlaging, heller ikke i storkiosker og convenience-shops, poengterer Rannekleiv.

Bevisstgjøring

Kjøkkenhygiene dreier seg om bevisstgjøring. Regelverket for god mathygiene er samlet i forskriften IK mat, som alle som tilbereder og serverer mat, er forpliktet til å følge.

Essensen i IK mat, er at trygg mat innebærer god kontroll med kritiske punkter:

- God håndhygiene.

- Ikke bruk "sure kluter".

- Rengjør redskaper og maskiner, bakker og kantiner.

- Bruk gode råvarer.

- Sørg for at krysskontamering (kryssformering av bakterier) ikke skjer.

- Bruk eget utstyr og redskap til ulike vareslag.

- Kort opphold i varmt rom (kritisk temperaturpunkt: 7 grader); ha gode rutiner for nedkjøling.

"
Powered by Labrador CMS