penger - høyde

Lønnsfesten er avlyst

Forvent ikke ikke noen lønnsfesten til våren. Den er nemlig avlyst.

Publisert

I Norges Banks kvartalsvise forventningsundersøkelse, utført av TNS Gallup, blir økonomene spurt om hva de tror om prisutviklingen fremover, melder Dagens Næringsliv.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Og pessimismen har nå for alvor spredd seg til ekspertene, hvis vi skal tro den samme avisen.

Og ifølge økonomene blir lønnsoppgjørene til neste år mindre fete enn man trodde for bare tre måneder siden. Lønnsveksten i 2009 ventes nå til 3,9 prosent, mot en forventet vekst på 5,0 prosent i tredje kvartal.

Partene i arbeidslivet tror på sin side på en lønnsvekst på 3,8 prosent i 2009, mot 4,8 prosent ved forrige måling, mens næringslivslederne venter en lønnsvekst på 4,0 prosent.

Lønnsutsiktene for 2008 blir også nedjustert. Økonomene venter en vekst på 5,8 prosent til 5,5 prosent. Partene i arbeidslivet venter en vekst her på 5,4 prosent, mens næringslivslederne venter en vekst på 4,5 prosent.

Om fem år venter økonomene at lønnsveksten kommer til å være på 4,1 prosent, mot forventningen om en lønnsvekst på 4,4 prosent for tre måneder siden, skriver Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS