Tekstmelding

Svindel-Solberg på tokt igjen

Bedrageridømte Lars Rune Solberg er på svindeltokt igjen. Etter en rekke bedrageri innen renholdsbransjen, er det nå nordmenns sparepenger han forsøker å lure til seg.

Publisert

Politiet startet etterforskning av Solberg i 2004 etter avsløringer i Dagens Næringsliv om falske regnskaper og anbudsjuks i selskapet Det Norske Renholdsselskap (DNR). Solberg slo seg opp som vaskekonge i Oslo og hadde både villa i Holmekollen og en av hovedstadens dyreste biler.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

To år senere ble han dømt, men møtte aldri til soning. Dermed ble han etterlyst internasjonalt før han ble pågrepet i Paris i juli i fjor. I februar i år ble han deretter overlevert til Norge og det ble tatt ut ny tiltale mot ham. 27. mars ble han deretter løslatt fra Oslo fengsel ved en feil.

I høst satte politiet inn et stort spaningslag for å få tak i ham, men uten å lykkes. Politiet vet nå ikke hvor Solberg befinner seg og det er dermed vanskelig å få stoppet svindelforsøkene.

Denne helgen var han i gang med nye svindelforsøk. En rekke nordmenn fikk denne SMSen: "Norges beste rente? 10,35 % Rente fra første krone, uten bindingstid! Konto og Kortprogram for private og næringsdrivende. Se hjemmeside: www.nor-finans.com".

SMSen kommer fra offshorebanken Nor Finans, melder nettstedet E24. Ifølge Økokrim er det et rent svindelforsøk.

- De som får e-post eller SMS fra ham må slette dem, sier rådgiver Anne Dybo i Økokrim til E24.

Mannen bak svindelforsøket er ifølge Dybo den samme personen som stod bak Konkurs Net og Finanstjenester.net. Ifølge Finansavisen er mannen bak disse selskapene Lars Rune Solberg (39). Tidligere har han drevet svart innen renholdsbransjen.

Storsvindleren har vært på rømmen fra politiet siden mars og har siden da opprettet en rekke nettsider med tanke på å svindle til seg nordmenns sparepenger.

Forbrukerrådet håper nå at mannen vil stoppes og har derfor anmeldt Nor Finans til Kripos.

"
Powered by Labrador CMS