res-colourbox627039
res-colourbox627039

Bedre renhold med trussel om bøter

Mattilsynet i Helsingborg i Sverige prøver en ny strategi for bedre renholdet i restaurantbransjen. Trussel om bøter ved manglende renhold og dårlig hygiene ser ut til å være effektivt

Publisert

Det svenske mattilsynet i Helsingborg, Miljönämden, kjører nå en tøffere linje mot restaurant- og kafébransjen, melder Helsingborgs Dagblad. Nå i høst tok de i bruk bøter som virkemiddel mot en restaurant med manglende renhold.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Full rengjøring

Den inspiserte restauranten ble kontrollert for første gang i 2006. Den gang fikk de et krav om at hele kjøkkenet måtte rengjøres fra gulv til tak.

Restauranten skjerpet seg og la om renholdsrutinene. Når mattilsynet kom tilbake etter et år var de falt tilbake til gamle synder.

De fikk nye rengjøringskrav, men innfridde ikke kravene tilstrekkelig, uttaler inspektøren til HD.

Renholdskurs for alle

Når ikke anmerkninger fra tilsynet var nok, truet de med å bøtelegge restauranten. Dette viste seg å være effektivt for eieren sendte umiddelbart alle de ansatte på renholdskurs.

I ettertid uttaler han at mange av vikarene, og de som jobbet sent kanskje ikke hatt nok kunnskap.

I tillegg til kompetanseheving av de ansatte skal kjøkkenet oppgraderes slik at blir lettere å holde rent.

Powered by Labrador CMS