Svært mange hadde dårlige interne rutiner for å sikre god personlig hygiene, orden og renhold, melder matportalen.no. Mattilsynet mener resultatet er overraskende og bekymringsfullt.
Fremdeles manglende rutiner
De fleste manglene som Mattilsynet fant skyldtes forhold som krav til personlig hygiene, renhold og orden.
1039 virksomheter ble besøkt av Mattilsynet i november og desember 2007 og hos 47 prosent av stedene ble det avdekket avvik. Mattilsynet melder at flere av observasjonene peker mot at årsaken ligger i manglende styringsrutiner.
- Med tanke på at det ble gjennomført en stor aksjon mot serveringssteder i 2006 og det faktum at kampanjen i 2007 var forhåndsomtalt både til bransjeorganisasjonene og i media, er det overraskende og bekymringsfullt at så mange som 47 prosent av virksomhetene ikke har styring med sentrale faktorer som påvirker mattryggheten, sier rådgiver Ellen Christine Sjølie i Mattilsynet til matportalen.no.
Orden, renhold og styring
" I kampanjen før jul satte Mattilsynet blant annet fokus på:- Personlig hygiene- Orden og renhold- Styring av virksomheten- Varehåndtering- Systemfeil - Annet av betydning for mattryggheten
Nedenfor finner dere resultatene fra kontrollen fra Mattilsynet før jul: