Trondheim-kommune-Geir-Gjel

Sekstimersdagen gir bedre livskvalitet

Det finnes ingen sammenheng mellom kortere arbeidsdag og bedre helse, konkluderer FAFO som har oppsummert forsøk med arbeidstidsforkortelser i Norge og Sverige. Samtidig er de fleste ansatte fornøyd med kortere arbeidsdag og opplever å få mer overskudd når arbeidstiden blir redusert.

Publisert

- Det er politisk korrekt å regne lavere sykefravær som et suksessmål, men det er faglig feil, sier arbeidsmedisiner Ebba Wergeland i Arbeidstilsynet.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Sekstimerstilhengerne trekker ofte fram de gode erfaringene fra virksomheter og kommunale foretak i Sverige og Norge har gjort med kortere arbeidsdag, skriver arbeidstilsynet på sin hjemmeside.

Forsker Dag Olberg i FAFO har i notatet ”Forsøk med 6-timersdag – ordninger og erfaringer” samlet forskingslitteratur og oppsummert erfaringene fra kommunale virksomheter som i perioder har prøvd ut sekstimersdagen. I de fleste tilfellene er ansatte fornøyd med kortere arbeidsdag og opplever å få mer overskudd når arbeidstiden blir redusert.

- Men det finnes ikke data som viser en sikker sammenheng mellom sekstimersdagen og redusert sykefravær, heller ikke innvirking dette har hatt på arbeidsfolks helse, sier Dag Olberg.

Renholdere i Trondheim

Blant annet så har deler av Trondheim kommune sine renholdere fått prøve 6 timersdagen. Heller ikke her kan de vise til resulater i sykefraværet.

Mer om prøveordningen blant renholdere i Trondheim kan du lese i utgave nummer 1 av Renholdsnytt.

Powered by Labrador CMS