krystallkule_colourbox
krystallkule_colourbox

Pris og kvalitet viktigst miljøprofil blir viktigere

Selv om pris og kvalitet fortsatt er på topp blant innkjøperes kriterier, vil produsentenes miljøprofil blir stadig viktigere i fremtiden, ifølge ny studie.

Publisert

I en studie utført av SCA Tissue Europe blant innkjøpere i Frankrike, Sverige, Tyskland og Storbritannia, svarer samtlige at pris og kvalitet er de viktigste faktorene når de velger produkter. Betydningen av en tydelig miljøprofil varierte mellom landene, men alle var enige om at dette kommer til å bli stadig viktigere i fremtiden.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Siden det trolig vil komme ny og strengere lovgivning på dette området, er det en generell oppfatning av at miljøet snart vil bli å finne høyere på prioriteringslisten, sier Category Marketing Director hos SCA Tissue Europe, Bengt Eriksson.

Få forstår merkingen

Studien avdekket at mange kunder bruker miljømerker til å avgjøre et produkts miljømessige troverdighet, men at få undersøker hva miljømerkene faktisk står for.

- Flertallet av kundene ser ut til å stole helt og fullt på de som utfører merkingen. At miljømerkene bruker ulike kriterier, og at enkelte produsenter bruker merker som ikke er gjenstand for ekstern kontroll, er det få som vet, sier Eriksson.

- Ikke en motesak

Han mener imidlertid det er beroligende at kundene tror miljøet vil bli viktigere på lang sikt:

- Kundene har lagt merke til de tiltakene som er iverksatt av globale handelsselskaper for å redusere miljøpåvirkningen, og de innser at miljøspørsmålet ikke er en motesak - det er kommet for å bli.

Powered by Labrador CMS