Hotellrom-illustrasjon2 Colourbox

Tøft å være kvinne på jobb

Kvinnelige renholdere blir diskriminert og trakassert på jobb, mener Jorid Tveita, leder for Oslo og Akershus hotell- og restaurantarbeiderforening.

Publisert

- I vår bransje er det flere kvinner som kan være utsatt for diskriminering, sier Jorid Tveita til Din Side.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Hun tror blant annet romrenholdere kan risikere å bli trakassert.

- Romrenholdere er gjerne alene med gjesten eller gjestene på rommet, selv om det egentlig ikke er meningen. Hvis det er vorspiel eller lignende, da kan romrenholderen få kommentarer, og det er ikke trivelig, sier Tveita.

Menn i samme situasjon er ikke like utsatt, men kan også oppleve at halvfulle damer kommer med kommentarer. Men de tilbakemeldingene forbundet har fått, er fra damer.

Housekeepere, tidligere omtalt som stuepiker, får i blant tilbud om andre arbeidsoppgaver. Housekeeperne er i hovedsak kvinner, men noen få menn jobber også som housekeepere. Hvis det dukker opp andre arbeidsoppgaver, er det stort sett mennene som får tilbudet.

- Si det er en dame som har jobbet ti år som housekeeper, og trenger avbrekk. Vårt inntrykk er at andre arbeidsoppgaver heller blir tilbudt en mann som bare har vært i jobben et halvt år, sier Tveita.

Hennes erfaring er at menn raskere går over til andre avdelinger, eller oftere får gehør hvis de vil bli overflyttet.

- Vår erfaring er at damene jobber i renhold, mens vaktmestre og oppvaskhjelpere stort sett alltid er menn, sier Tveita.

Powered by Labrador CMS