NRTF

NRTF sa nei til fusjon

Den ekstraordinære generalforsamlingen i Norsk Renholdteknisk Forening (NRTF) fulgte styrets innstilling og sa nei til fusjon med Norske Husøkonomers Forbund (NHF). - Det er to så forskjellige kulturer at det ikke er grunnlag for å smelte dem sammen, sier Vidar Askelien, leder for NRTF.

Publisert

Det var en splittet generalforsamling i NRTF som mandag sa nei til å fusjonere med NHF. Med 17 mot 5 stemmer fikk styret det som de ville. Etter nærmere to år med fusjonsplaner og samtaler, konkluderte et enstemmig styre i NRTF på nyåret at det ikke var grunnlag for en fusjon.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Det er ikke med lett hjerte og jeg har ingen god følelse. Vi gikk inn i dette med mål om å lande en fusjon. NRTF har vært pådrivere for en fusjon to ganger. Førstegangen var det husøkonomene som ikke ville, denne gangen er det oss, sier han.

NRTF-styret mener at foreningene per dato er best tjent med å fortsette samarbeidet slik det har vært de siste årene.

- Vi ønsker å fortsette samarbeidet der det er grunnlag for samarbeid, understreker Askelien.

På vegne av samarbeidsutvalget og styret i NRTF la han langt på veien skylden for fusjonsbruddet på lokallagene i NHF. Askelien fortalte at de fra dag en har følt at lokallagene til husøkonomene har vært skeptiske til et samarbeid og at NHFs forbundsstyret i for stor grad overlot ansvaret til sine lokallag. Dette ble imidlertid tilbakevist av Åse Lindal, som er leder for lokallaget til Oslo/Akershus/Østfold.

- Jeg er sjokkert og kjenner meg ikke igjen i det som blir sagt. Det er ikke noe jeg heller ønsker enn en sammenslåing, sier Lindal, som er medlem av både NRTF og NHF.

- Alle husøkonomene jeg har snakket med, har sagt at de ønsker en fusjon. Det er ingen tvil om at det har vært dårlig kommunikasjon, mener Torgeir Mork.

Askelien er på ingen måte fremmed for at fusjonsplanene kan dukke opp igjen, men han mener at NHF må gjennom en modningsprosess og at det ikke er grunnlag for å fremme et slikt forslag allerede på den ordinære generalforsamlingen i slutten av mars.

Les mer om den ekstraordinære generalforsamlingen i NRTF i kommende papirutgave av Renholdsnytt.

Powered by Labrador CMS