lise-kristin-thun-trs.jpg
lise-kristin-thun-trs.jpg

Ser på funksjon framfor sykdom

Siste kvartal i fjor viste det høyeste sykefraværet noen sinne hos Trøndelag Renholdsservice (TRS). Daglig leder Lise Kristin Thun håper en ny ordning med alternativ til sykemelding vil få ned prosenten.

Publisert

Lise Kristin Thun Foto: Helle Hynne

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Ordningen er et samarbeid med AktiMed bedriftshelsetjeneste, og går ut på å tilpasse arbeidssituasjonen slik at ansatte med redusert funksjonsevne kan unngå sykemelding.

– De fleste kan

Det dreier seg altså om å se på funksjon framfor sykdom, og muligheter fremfor begrensninger, forklarer daglig leder Lise Kristin Thun:

– Vi har nesten ikke korttidsfravær, men mye langtidsfravær. Utfordringen har vært å få de ansatte til å bidra med funksjonsevnen, og her håper vi dette prosjektet kan hjelpe. Vi er opptatt av at de fleste faktisk kan gjøre noe, dersom vi tilrettelegger for det.

– Vet ikke nok om bransjen

En av årsakene til at TRS satser på ordningen, er at behandlende lege i samtlige sykemeldinger tidligere har oppgitt at pasienten er 100 prosent medisinsk ufør.

– Dette synes vi er merkelig. Muligens skyldes det at leger ikke vet hva vi i renholdsbransjen kan tilrettelegge, og at det blir sett på som et tungt yrke.

Tilbyr behandling

I praksis fungerer ordningen ved at den enkelte ansatte har med seg et skjema til behandlende lege. Her skal legen oppgi hvilke arbeidsoppgaver den ansatte bør unngå, og hva han/hun er i stand til å utføre. Legen skal også komme med forslag til behandling, som TRS i samarbeid med bedriftshelsetjenesten vil tilby.

– På den måten får vi vite hva vi kan gjøre med én gang, og kommer på banen tidligere enn vanlig. Dette er positivt både fordi vi som bedrift kan bidra, og fordi den ansatte kan bidra med arbeidskraft, sier Thun.

Hun påpeker at tiltaket også skal vise at de ansatte blir satt pris på:

– Det handler om at vi som arbeidsgivere er fornøyd med dem som er her, og at vi ønsker å ha dem her så lenge som mulig. Jo lenger de ansatte blir borte med sykemelding, jo større er sjansen for at de forsvinner ut i intet, sier hun

TRS startet med prosjektet i januar, og har derfor ingen resultater å vise til ennå.

Portrett med Thun

I neste utgave av Renholdsnytt kan du lese portrett med Lise Kristin Thun. Er du ikke abonnent? Da kan du bestille det her.

Du kan også laste ned enkeltutgaver av Renholdsnytt elektronisk her.

"
Powered by Labrador CMS