Mona_Sahlin_bredde.jpg

- Skattefradrag-motstanden førte til tap

Mona Sahlin tapte valget i Sverige på sine løfter om å fjerne skattefradraget på hjemmetjenester, viser en måling.

Publisert

36 prosent av Mona Sahlins tidligere velgere byttet parti på grunn av hennes motstand mot RUT-avdraget. Fotograf: Andreas Ackerup

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det skriver NHO Service på sine nettsider. Mona Sahlin og sosialdemokratene lovte i valgkampen å fjerne RUT-fradraget, og en måling fra United Minds viser at dette ikke falt i smak hos velgerne:

36 prosent av dem som tidligere har stemt på Sosialdemokratene opplyser at de byttet parti på grunn av motstand mot RUT-avdraget.

Til sammenligning, oppga 32 prosent at samarbeidet med Vänsterpartiet var årsak til partibyttet, og for 26 prosent var motstanden mot kjernekraft det avgjørende.

Skattfradrag på hjemmetjenester, det såkalte RUT-fradraget, har skapt flere tusen nye foretak i Sverige. Dette er bedrifter som sysselsetter ca 11 400 personer. Rundt halvparten av disse jobbene ville trolig blitt borte dersom RUT-fradraget ble fjernet, viser analyse fra Almega, NHO Services søsterorganisasjon i Sverige.

" Les også: – Valgresultatet er en lettelse for både arbeidsgivere og arbeidstakere.

Bli kjent med papirutgaven av Renholdsnytt her.

" Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på

"
Powered by Labrador CMS