Fellesforbundet, Arbeidsmandsforbundet og Arbeidstilsynet har alle oppnevnt sine representanter som skal sitte i styret. Arbeidsgiverorganisasjonene skal ha to – men NHO mener ordningen ikke er god nok.
Annonse
Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.
Petter Furulund, administrerende direktør i NHO Service, sier til Magasinet for fagorganiserte sier han at NHO ikke tror regionale verneombud vil hjelpe til å rydde opp i bransjene.
– Vi har fått gjort en juridisk utredning, og diskuterer nå innad i NHO og med andre arbeidsgiverorganisasjoner hva vi skal gjøre videre, sier Furulund til Magasinet for fagorganiserte.
Fra 1. januar trådte forskriften om regionale verneombud i hotell, restaurant og renhold i kraft, og ombudene skulle i utgangspyunktet vært på plass allerede da. NHO har hele veien vært kritisk til ordningen, blant annet fordi arbeidsgiverne selv må delfinansiere prosjektet gjennom å sette av 0,065 prosent av lønnsutgiftene til et fond. Dette tvinger arbeidsgiverne til å finansiere fagforeningsaktivitet, mener NHO.
" Les også:" Erna Hagensen til frifagbevegelse.no:– Jeg er sint, forbanna og lei meg. Vi skulle ha vært i gang med et bransjeprogram for å hindre useriøsitet i renholdsbransjen. Nå er hele vårt samarbeid med NHO Service trua.
Papirutgaven av Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.