inneklima_skole_colourbox

Tilsyn med inneklima

Arbeidstilsynet starter i mai tilsyn med inneklima i skoler. Et godt inneklima er en forutsetning for å unngå helseplager.

Publisert

Arbeidstilsynet vil finne ut om det fortsatt er skoler med innklima som gir helseproblemer blant barn og voksne. Ill.foto: Colourbox.com

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Arbeidstilsynet planlegger i år å føre tilsyn med 55 kommuner. Det gjelder kommuner (skoleierne) som ikke hadde tilsyn i 2009 og 2010. Arbeidstilsynet vil følge opp arbeidsgivers ansvar til helse, miljø og sikkerhet foruten forvaltning, drift og vedlikehold.

Sviktende vedlikehold

Fortsatt er det minst 40 prosent av skolene som ikke oppfyller kravene i forskriftene om «Forskrift om miljørettet helsevern i barnehager og skoler» og opplæringsloven. Forfall på grunn av sviktende forvaltning, drift og vedlikehold av bygningsmassen og mangelfull systematikk for kartlegging og kvalitetssikring av inneklima er de viktigste årsakene til dårlig innemiljø.

Lovbrudd følges tett opp

Resultatene fra Arbeidstilsynets kampanjer på inneklima viser at nærmere to tredeler av 150 skoler fikk pålegg om utbedringer. Arbeidstilsynet vil nå finne ut om det fortsatt er skoler med innklima som produserer plager og helseproblemer blant barn og voksne. Kommunene vil også få spørsmål om planer for vedlikehold og hvordan de arbeider med helse, miljø og sikkerhet.

Ved lovbrudd vil Arbeidstilsynet gi pålegg om utbedring eller dokumentasjon på innførte rutiner. Det vil bli gitt frister på inntil halvt år til kommunene slik at de har muligheter for gjennomføre forbedringstiltak. Hvis ikke fristene overholdes, vil det bli varslet vedtak om tvangsmulkt.

(Pressemelding, Arbeidstilsynet)

Powered by Labrador CMS