oppegaard_nho.jpg

Vurderer å saksøke staten

NHO har fremdeles jurister på verneombudsaken, men vil ikke si noe om hvor lang tid prosessen kan ta, melder Magasinet for fagorganiserte.

Publisert

Ordningen med regionale verneombud innenfor renholdsbransjen skulle egentlig være på plass 1. janar i år, men ingen ombud er ennå på plass. NHO har hele veien vært kritiske til ordningen, og Magasinet for fagorganiserte skriver at NHO har iverksatt rettslige skritt, fordi de mener ordningen tvinger arbeidsgiverne til å finansiere fagforeningsaktivitet.

"

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Svein Oppegaard i NHO, område arbeidslivspolitikk.

Mens motparten har stemplet NHOs trekk som sabotasje ogvingeklipping, er direktør Svein Oppegaard i NHO ordknapp om prosessen. Han uttaler følgende til frifagbevegelse.no:

– Vi gjør en rettslig vurdering av ordningen og vil komme tilbake til departementet når det er avklart. Departementet er også kjent med vårt standpunkt i saken så langt, sier Oppegaard.

Fra 1. januar trådte forskriften om regionale verneombud i hotell, restaurant og renhold i kraft, og ombudene skulle i utgangspyunktet vært på plass allerede da. NHO har hele veien vært kritisk til ordningen, blant annet fordi arbeidsgiverne selv må delfinansiere prosjektet gjennom å sette av 0,065 prosent av lønnsutgiftene til et fond. Det et dette NHO mener tvinger arbeidsgiverne til å finansiere fagforeningsaktivitet.

De regionale verneombudene, trolig rundt told til sammen, skal fungere som verneombud i bedrifter som ikke har oppnevnt eget verneombud

Les mer om saken på frifagbevegelse.no

Du finner hele forskriften om regionale verneombud her.

Papirutgaven av Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bli kjent med papirutgaven her

" Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på.

"
Powered by Labrador CMS