Petter Haas Brubakk.jpg

- Et alvorlig tilbakeskritt

NHO er skuffet over regjeringens forslag til nye håndhevelsesregler for offentlige anskaffelser. - Et alvorlig tilbakeskritt, sier NHOs direktør for næringspolitikk, Petter Haas Brubakk.

Publisert

Det er regjeringens forslag om nye, hardere sanksjoner, som får Brubakk til å reagere. Får regjeringen det som de vil, skal domstolene kunne kjenne en kontrakt «uten virkning», og ilegge overtredelsesgebyr eller avkorting av kontraktens løpetid.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Forslaget vil også sette en stopper for KOFAs adgang til å ilegge overtredelsesgebyr.

- Fritt fram for offentlige overtredelser

Brubakk uttaler i en pressemelding at Regjeringens forslag undergraver det gode arbeidet som er gjort i Norge for å få bukt med ulovlige offentlige innkjøp.

"

NHO-direktør Petter Haas Brubakk.Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

- Ved å foreslå å overføre håndhevelse av ulovlige direkteanskaffelser til domstolen, har regjeringen i realiteten parkert muligheten for leverandørenes oppfølging av det offentliges overtredelser, sier Brubakk, og påpeker at KOFAs funksjon hittil har vist seg å ha en oppdragende effekt for offentlige oppdragsgivere.

Skyver ansvaret over på leverandør

Han tror de færreste leverandører har tid eller råd til å føre slike saker til topps i rettssystemet, og understreker at en seier ikke vil føre til annet enn en moralsk seier på vegne av samfunnet.

- Med dette fører regjeringen risiko og ansvar for et ryddig marked over på leverandøren, for noe som absolutt ligger hos det offentlige. For næringslivet som jevnt og trutt arbeider for ryddige forhold og mot korrupsjon, er dette svært nedslående, sier han.

Les mer om Petter Haas Brubakks uttalelser på NHOs nettsider

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS