svartvask

Svart sektor består

En ny forskningsrapport fra Sverige viser at den økte hvite renholdssektoren ikke erstatter den svarte.

Publisert

Det er Institutet för Framtidsstudier som har kommet frem til dette, gjennom forskning på konsekvensene av skattefradrag for renholdstjenester i hjemmet.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Sosialantropolog Anna Gavanas har utført en landsomfattende spørreundersøkelse, som kartla kundegrupper samt skattereduksjonenes effekter. Undersøkelsen er en oppfølger til en tidligere studie, hvor hun klonkluderte med at forholdet mellom den sorte og hvite sektoren ikke har forandret seg etter at fradraget ble innført.

I den nye rapporten hevder Gavana at bransjen heller segmenteres, enn at den hvite og formelle bransjen erstatter den svarte og uformelle:

- Til tross for at vi kan konstatere at antallet formelle foretak har økt, behøver ikke dette nødvendigvis å bety at antallet uformelle aktører har minket tilsvarende. Ei heller at interaksjonen mellom de formelle og uformelle aktørene har opphørt, sier Anna Gavanas til cleannet.se.

"
Powered by Labrador CMS