Ansatte krever etterbetaling

Underbetaling, usaklige oppsigelser og ulovlige kontrakter er ifølge de ansatte hverdagen hos Citymaid.

Publisert

Forrige uke skrev Dagens Næringsliv om Citymaid, som skal ha blitt presset av Norsk arbeidsmannsforbund til å endre lønnspraksis fra 1. oktober. De ansatte ble da møtt med nye kontrakter, der stillingene var kuttet til 70 prosent, og flere av stillingene defineres som «midlertidig ansettelse».

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Ulovlig behandling

Flere av de ansatte forteller til DN at de føler seg presset av ledelsen til å signere kontrakter på norsk som de ikke forstår, og nå har de engasjert advokat Ingvild Opøien. Hun mener måten Citymaid behandler sine ansatte på er ulovlig.

- Ved oppsigelse skal man ha saklig grunn. Det har ikke Citymaid. På den ene siden sier de opp folk, på den andre siden ansatter de flere nye i tilsvarende stillinger, sier Opøien til DN.

Skylder på kommunikasjonsproblemer

I tillegg opplyser flere av de ansatte at de har jobbet fulltid uten å ha fått full lønn.

Opøien varsler nå at de ansatte vil kreve etterbetaling; noe som i ytterste konsekvens kan komme opp i flere millioner kroner.

Eier og daglig leder i Citymaid, Elisabeth Sagvik, mener ifølge DN at konflikten bunner i kommunikasjonsproblemer og en omstillingsprosess i bedriften. Hun kjenner seg ikke igjen i kritikken fra de ansatte.

Les mer om konflikten i Dagens Næringsliv

Powered by Labrador CMS